Időszakos gyermekfelügyelet

Időszakos gyermekfelügyelet

A Nagykanizsai Egyesített Bölcsőde 2021. szeptemberétől újraindítja az időszakos gyermekfelügyeletét, mellyel a Nagykanizsán és környékén élő szülőknek szeretne segítséget nyújtani. Az időszakos gyermekfelügyeletet a bölcsődei ellátásban nem részesülő gyermekek szülei kérhetik, akár a hét több napján is. A szolgáltatást intézményi felvétel nélkül lehet igénybe venni, de az igénybevételkor arra vonatkozóan megállapodást köt a bölcsőde a szülővel. A szolgáltatást az 1-4 éves korú gyermekeket nevelő családoknak kínáljuk, s a gyermekek beszoktatásáról a szülőnek a bölcsődében szokásos módon gondoskodnia kell.

A szolgáltatás célja azoknak a családoknak, édesanyáknak a segítése, akik váratlan helyzetbe kerültek /ügyintézés, vizsga, tanulás/, és e miatt gondot okoz számukra a gyermekük pár órás felügyelete. A szolgáltatás lehetőséget nyújt arra, hogy a gyermekek minőségi játékokkal felszerelt bölcsődei csoportokban, kortársak között, szakképzett kisgyermeknevelők felügyelete mellett tevékenykedjenek.

Az időszakos gyermekfelügyeletet térítési díj ellenében hétköznapokon, a bölcsődei nyitvatartási időben tudjuk biztosítani, a szülő által igényelt alkalommal és időtartammal.

A szolgáltatás igénybevételének feltételei:

  • A szolgáltatást csak egészséges gyermek veheti igénybe, melynek tényéről a szülőnek nyilatkoznia szükséges. A közösség egészsége érdekében lázas (37,5°C és ennél magasabb hőmérsékletű), antibiotikumot szedő, vagy fertőzésre gyanús gyermek nem látogathatja az intézményt. A családban előforduló fertőző betegségről a bölcsődét értesíteni kell.
  • A szülőnek első alkalommal be kell mutatnia a kötelező védőoltásokról szóló igazolást, illetve a Gyermekegészségügyi kiskönyvet.
  • A gyermeket csak a szülő, vagy az általa írásban megbízott személy viheti el (14 éven aluli gyermek e feladattal nem bízható meg).
  • Váratlan betegség/baleset esetén a szülőt (illetve a szülő által megjelölt személyt) telefonon azonnal értesítjük, ha szükséges orvosi ellátást biztosítunk. Kérjük, hogy ilyen esetben minél előbb gondoskodjanak a gyermek hazaviteléről, illetve orvosi ellátásáról, ezzel is növelve a mielőbbi gyógyulás esélyét.
  • A gyermek ruháinak tárolására jellel ellátott kisszekrény szolgál, kérjük a váltóruha, cipő használatát. A bölcsődébe behozott tárgyakért, értékekért felelősséget nem tudunk vállalni.
  • A szolgáltatásra előre kell jelentkezni. A férőhely korlátozott, ezért a jelentkezőket a bejelentkezés sorrendjében fogadjuk.
  • A szolgáltatási díj fizetése előre történik. Minden megkezdett órát egész óraként kell kifizetni.

A szolgáltatás költsége 300.-Ft óránként

A gyermekek részére igény szerint étkezést tudunk biztosítani.

Időszakos gyermekfelügyelet étkezési díj számítás
 NyersanyagnormaRezsiköltség 69 %ÁFA 27 %Fizetendő összesen
reggeli44302094
tízórai36251677
ebéd234161107502
uzsonna44302094
összesen358247163768

A szolgáltatásra az igénybevétel előtt egy héttel lehet jelentkezni. Ha a szülő bármilyen ok miatt nem hozza gyermekét, bejelentkezését egy nappal előtte 10 óráig le kell mondania. Ha a szülő a szolgáltatást nem veszi igénybe, és az igényét sem mondta vissza, a szolgáltatási és az étkezési díjat ki kell fizetnie. 

A gyermekfelügyelet helyszíne:

Napraforgó Bölcsőde

8800 Nagykanizsa, Csokonai utca 5.

Elérhetőségek:

telefon: 06-93/313-068

e-mail: napraforgo@bolcsode-nagykanizsa.hu